Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

26.07.2016.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ: Укидање wеб страница Фитосанитарне и Ветеринарске управе

Обавјештавамо све кориснике wеб страница Фитосанитарне управе (хттп://www.фито.гов.ме/управа) и Ветеринарске управе (хттп://www.вет.управа.гов.ме/управа) да су наведене wеб странице у поступку укидања и да све информације везано за послове из ове двије области могу наћи на wеб сајту Управе за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове хттп://www.вет.управа.гов.ме/управа.

19.07.2016.

Упозорење: ЗАУСТАВИМО ДАЉЕ ШИРЕЊЕ АМБРОЗИЈЕ

Упозорење: ЗАУСТАВИМО ДАЉЕ ШИРЕЊЕ АМБРОЗИЈЕ

Амброзија - Амбросиа артемисиифолиа Л. је коровска једногодишња, али и инвазивна биљна врста, која осим негативног утицаја на биодиверзитет има и негативне последице по људско здравље. Процјењује се да изазива више од половине свих поленских алергија.

18.07.2016.

Обавјештење: Потребно хитно третирање против муве маслине

Управа за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове Министарства пољопривреде обавјештава произвођаче маслина да је због повећаног присуства муве маслине потребно што прије извршити третирање стабала маслина.

15.07.2016.

Најава: ТАИЕX радионица о фитосанитарним мјерама против фитопатогене бактерије Xyлелла фастидиоса

Министарство пољопривреде и руралног развоја, Управа за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове у сарадњи са ТАИЕX програмом Европске комисије организоваће 21. и 22. јула 2016. године у Хотелу „Цитy“, радионицу о фитосанитарним мјерама против фитопатогене бактерије Xyлелла фастидиоса.

30.06.2016.

ИЗВЈЕШТАЈ: Одржана обука за препознавање и уклањање амброзије са представницима Жељезничке инфраструктуре

На састанку одржаном 17.06.2016. године са представницима Жељезничке инфраструктуре један од закључака био је низак ниво знања о коровској врсти амброзији. Тада је договорено да се 21. 06.2016. обави прва обука за препознавање и уклањање амброзије, којој ће присуствовати шефови подручних станица Жељезничке инфраструктуре.

30.06.2016.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ: Реализација Хитних фитосанитарних мјера - Аноплопхора глабрипеннис

ОБАВЈЕШТЕЊЕ: Реализација Хитних фитосанитарних мјера - Аноплопхора глабрипеннис

У оквиру Програма фитосанитарних мјера за 2016. годину Управа за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове, реализује хитне фитосанитарне мјере за штетног организма Аноплопхора глабрипеннис.

30.06.2016.

НАЈАВА: ТАИЕX радионица о службеним контролама резидуа пестицида

Министарство пољопривреде и руралног развоја, Управа за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове у сарадњи са ТАИЕX програмом Европске комисије организоваће, 04. и 05. јула 2016. године у хотелу „Аурел“, радионицу о службеним контролама резидуа пестицида.

29.06.2016.

ИЗВЈЕШТАЈ: Одржан састанак у Жељезничкој инфраструктури Црне Горе на тему – уништавање амброзије

ИЗВЈЕШТАЈ: Одржан састанак у Жељезничкој инфраструктури Црне Горе на тему – уништавање амброзије

Министарство пољопривреде и руралног развоја - Управа за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове - Сектор за фитосанитарне послове у оквиру Програма фитосанитарних мјера за 2016. годину („Сл. лист ЦГ“, бр. 21/16) спроводи и Мониторинг коровске биљке Амбросиа артемисифолиа Л. (спп).

29.06.2016.

ИЗВЈЕШТАЈ: Студијска посјета Грчкој

ИЗВЈЕШТАЈ: Студијска посјета Грчкој

У оквиру ИПА Пројекта „Развој безбједности хране и фитосанитарних служби у Црној Гори“, представници МПРР – Управе за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове и Управе за инспекцијске послове из Црне Горе, у периоду од 16. до 20. маја 2016. године, боравили су у студијској посјети Грчкој. Том приликом су одржани радни састанци са представницима Фитосанитарног Сектора Министарства Руралног Развоја и Хране Грчке и стручњацима Бенаки Фитопатолошког Института у Кифисији, као и са савјетницима и фитосанитарним инспекторима значајних пољопривредних региона - Враврона и Арголис.

24.06.2016.

ИЗВЈЕШТАЈ: ТАИЕX радионица о имплементацији ЕУ легслативе садног матерјала воћа

ИЗВЈЕШТАЈ: ТАИЕX радионица о имплементацији ЕУ легслативе садног матерјала воћа

У организацији МПРР – Управе за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове, а уз подршку ТАИЕX-а, 20. и 21. јуна 2016. године у Подгорици, одржана је обука на тему: имплементација ЕУ легислативе у области садног материјала воћа (ТАИЕX Wорксхоп онИмплементатион оф Легислатион фор Фруит Плант Пропагатинг Материал).