Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

БИЛАТЕРАЛНИ АНАЛИТИЧКИ ПРЕГЛЕД за Поглавље 12. Безбједност хране, ветерину и фитосанитарни надзор

БИЛАТЕРАЛНИ АНАЛИТИЧКИ ПРЕГЛЕД за Поглавље 12. Безбједност хране, ветерину и фитосанитарни надзор
Датум објаве: 04.02.2013 14:08 | Аутор: Фитосанитарна управа

Испис Штампај страницу


У оквиру Поглавља 12. Безбједност хране, ветерина и фитосанитарни надзор на билатералном аналитичком прегледу, који је одржан од 28.01. до 01.02.2013. године у Бриселу, учествовали су запослени Фитосанитарне управе који су уједно и чланови радне групе.

Кроз презентације, дио Поглавља 12. који се односи на фитосанитарну политику, представљен је црногорски законодавни и стратешки оквир који регулише питања која се односе на здравље биља, средства за заштиту биља, сјеме и садни материјал, биљне генетичке ресурсе, заштиту биљних сорти, ГМО, међународне уговоре и безбједност хране биљног поријекла на нивоу примарне производње.

Представници Европске комисије на челу са савјетником у Дирекцији за Хрватску, Црну Гору, Македонију, Турску и Исланд у Генералној дирекцији за проширење Мартом Гарсија Фидалго, поздравили су припремљеност црногорске стране у погледу квалитета презентација, приказивања реалног стања и будућих планова Црне Горе.

У завршном излагању В.Д. директорка Фитосанитарне управе Зорка Прљевић, захвалила се Европској комисији на досадашњој сарадњи, припреми и координацији састанка.

ОВДЈЕ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ ЗАВРШНО ИЗЛАГАЊЕ ШЕФИЦЕ РАДНЕ ГРУПЕ 12. ЗОРКЕ ПРЉЕВИЋ