Manja slova Veća slova RSS
>

BILATERALNI ANALITIČKI PREGLED za Poglavlje 12. Bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarni nadzor

BILATERALNI ANALITIČKI PREGLED za Poglavlje 12. Bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarni nadzor
Datum objave: 04.02.2013 14:08 | Autor: Fitosanitarna uprava

Ispis Štampaj stranicu


U okviru Poglavlja 12. Bezbjednost hrane, veterina i fitosanitarni nadzor na bilateralnom analitičkom pregledu, koji je održan od 28.01. do 01.02.2013. godine u Briselu, učestvovali su zaposleni Fitosanitarne uprave koji su ujedno i članovi radne grupe.

Kroz prezentacije, dio Poglavlja 12. koji se odnosi na fitosanitarnu politiku, predstavljen je crnogorski zakonodavni i strateški okvir koji reguliše pitanja koja se odnose na zdravlje bilja, sredstva za zaštitu bilja, sjeme i sadni materijal, biljne genetičke resurse, zaštitu biljnih sorti, GMO, međunarodne ugovore i bezbjednost hrane biljnog porijekla na nivou primarne proizvodnje.

Predstavnici Evropske komisije na čelu sa savjetnikom u Direkciji za Hrvatsku, Crnu Goru, Makedoniju, Tursku i Island u Generalnoj direkciji za proširenje Martom Garsija Fidalgo, pozdravili su pripremljenost crnogorske strane u pogledu kvaliteta prezentacija, prikazivanja realnog stanja i budućih planova Crne Gore.

U završnom izlaganju V.D. direktorka Fitosanitarne uprave Zorka Prljević, zahvalila se Evropskoj komisiji na dosadašnjoj saradnji, pripremi i koordinaciji sastanka.

OVDJE MOŽETE PREUZETI ZAVRŠNO IZLAGANJE ŠEFICE RADNE GRUPE 12. ZORKE PRLJEVIĆ