Мања слова Већа слова РСС
Топ вијести Најчитаније  
04.02.2013

БИЛАТЕРАЛНИ АНАЛИТИЧКИ ПРЕГЛЕД за Поглавље 12. Безбједност хране, ветерину и фитосанитарни надзор

БИЛАТЕРАЛНИ АНАЛИТИЧКИ ПРЕГЛЕД за Поглавље 12. Безбједност хране, ветерину и фитосанитарни надзор

У оквиру Поглавље 12. Безбједност хране, ветерину и фитосанитарни надзор на билатералном аналитичком прегледу, који је одржан од 28.01. до 01.02.2013. године у Бриселу, учествовали су запослени Фитосанитарне управе који су уједно и чланови радне групе.29.06.2016.

ИЗВЈЕШТАЈ: Студијска посјета Грчкој

ИЗВЈЕШТАЈ: Студијска посјета Грчкој

У оквиру ИПА Пројекта „Развој безбједности хране и фитосанитарних служби у Црној Гори“, представници МПРР – Управе за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове и Управе за инспекцијске послове из Црне Горе, у периоду од 16. до 20. маја 2016. године, боравили су у студијској посјети Грчкој. Том приликом су одржани радни састанци са представницима Фитосанитарног Сектора Министарства Руралног Развоја и Хране Грчке и стручњацима Бенаки Фитопатолошког Института у Кифисији, као и са савјетницима и фитосанитарним инспекторима значајних пољопривредних региона - Враврона и Арголис.Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Актуелности

19.07.2016.

Упозорење: ЗАУСТАВИМО ДАЉЕ ШИРЕЊЕ АМБРОЗИЈЕ

Упозорење: ЗАУСТАВИМО ДАЉЕ ШИРЕЊЕ АМБРОЗИЈЕ

Амброзија - Амбросиа артемисиифолиа Л. је коровска једногодишња, али и инвазивна биљна врста, која осим негативног утицаја на биодиверзитет има и негативне последице по људско здравље. Процјењује се да изазива више од половине свих поленских алергија.

више...
18.07.2016.

Обавјештење: Потребно хитно третирање против муве маслине

Управа за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове Министарства пољопривреде обавјештава произвођаче маслина да је због повећаног присуства муве маслине потребно што прије извршити третирање стабала маслина.

више...
15.07.2016.

Најава: ТАИЕX радионица о фитосанитарним мјерама против фитопатогене бактерије Xyлелла фастидиоса

Министарство пољопривреде и руралног развоја, Управа за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове у сарадњи са ТАИЕX програмом Европске комисије организоваће 21. и 22. јула 2016. године у Хотелу „Цитy“, радионицу о фитосанитарним мјерама против фитопатогене бактерије Xyлелла фастидиоса.

више...
30.06.2016.

ИЗВЈЕШТАЈ: Одржана обука за препознавање и уклањање амброзије са представницима Жељезничке инфраструктуре

На састанку одржаном 17.06.2016. године са представницима Жељезничке инфраструктуре један од закључака био је низак ниво знања о коровској врсти амброзији. Тада је договорено да се 21. 06.2016. обави прва обука за препознавање и уклањање амброзије, којој ће присуствовати шефови подручних станица Жељезничке инфраструктуре.

више...
30.06.2016.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ: Реализација Хитних фитосанитарних мјера - Аноплопхора глабрипеннис

ОБАВЈЕШТЕЊЕ: Реализација Хитних фитосанитарних мјера - Аноплопхора глабрипеннис

У оквиру Програма фитосанитарних мјера за 2016. годину Управа за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове, реализује хитне фитосанитарне мјере за штетног организма Аноплопхора глабрипеннис.

више...